Courtyard atrium

It’s important that there is a good interactive orientation space in the new building, [to know] where you are, what’s here and how to get there.

Member of the Youth Forum

© Phil Boorman

Courtyard atrium

© Phil Boorman

© Phil Boorman

Courtyard atrium

© Phil Boorman

© Phil Boorman

Courtyard atrium

© Phil Boorman

A new roof over the existing central courtyard creates a large, exciting, double-height space with access to all parts of the building. This welcoming area complements the existing building and visitors will be able to circulate easily from one level to the next. It will create a thought-provoking first and last impression of St Fagans with large-scale hanging installations. The new courtyard atrium will be an iconic space where visitors can get their bearings, plan their visit and navigate the site.